Om mig


Hej,

Trevligt att du ville veta lite mer om mig – en person som står bakom den firma. Lite mer officiellt CV hittar du här, berättelse mindre officiell läser du vidare på denna sida.

Jag brukar säga att mitt liv förändras var sjunde år.

När jag var 7, flyttade jag med mina föräldrar från Łódź till Radom.
När jag var 14, började plugga på en klostergymnasium i en liten by mellan Radom och Łódź.
(Japp. Sådan riktig kloster med riktiga nunnorna: 4 år allmänna ämne + flera extra hushållsämne till – jag kan sy, ta hand om bejbisar, laga mat och har allt på papper 🙂 )
När jag var 21 började jag arbeta inom marknadsföring i Warszawa (Jag älskar den stad fortfarande)
När jag var 28, flyttade jag från Londyn till … Lund. Och där min svenska resa början.

Det var himla svårt i början – gick vilse mellan typiskt svenska vokaler äöå som verkade vara omöjliga att uttala särskilt i Skåne. Man var tvungen att varva ner med sina ambition, lära sig betydelse av ordet ”lagom” och göra om allt från början. På dagarna pluggade jag, på nätterna jobbade som tidningsbud.
Nu, 5 år senare sitter jag i min egen lägenhet, mitt på natten (älskar att jobba mitt på nätterna!), läser om NoSQL (märkte att hela mitt tidigare arbetsliv var kring ostrukturerade data som jag samlade och analyserade) och lyssnar på en bra skiva. Jag känner mig lycklig och ser fram emot att se vart jag ska bli när jag bli 35 🙂 – som ni ser, jag har ju bra förutsättningar att vara nånstans ännu längre fram. Och det är ju det som räknas. Att stanna betyder att dra sig tillbaka.